Godis

Nu ska jag gå och se om det finns nåt godis jag kan äta. Eller helst sparar jag det tills imorgon. Trevlig fortsatt helg....

Brytbröd

Här är brödet jag gjorde idag.

Fiberrika brytbröd
Brytbröd - nyttigt bröd med mycket fibrer

Goda och fiberrika brytbröd. Dessa bröd bakas snabbt och rationellt.

Klocka Tid: 2 timmar

Muffins 24 st

Du behöver:

  • 50 g jäst (för söta degar)
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • 2 ½ msk ljus sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl special

Gör så här:

Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.

Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.

Låt jäsa 30 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla

till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.


Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.

Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.


Cattungar

Det här skulle jag vilja köpa till J.

 
 

Vet inte riktigt vilket mönster jag föredrar. Vad tycket du?
Finns att beställa hos Cattungar

Roligt

Gubbdagis i Hede

Lyssna

Så här låter härjedalska.

Lindström

Dagens Lindström är för jävla kul. Klicka på "knappen" under min kalender till höger....

Idag

Kära moder kom och hälsade på. Då passade jag på att: Baka, åka på Forum, dammsuga, torka golv och börja laga kalops. När jag skulle till Forum startade så klart inte bilen, har klent batteri, så J fick åka från jobbet och hjälpa mig starta. Men batteriet är fixat nu och jag en tusenlapp fattigare...
Det är bokrea nu och då måste man passa på att köpa iallafall nånting. Böcker är inte billigt. Mitt fynd (eller jag vet ju inte om det är ett fynd än) blev "Den vita massajens dotter". Gillar verkligen filmen "Den vita massajen" och boken är en fortsättning. 45 kr kostade den.
Nu ska jag umgås med familjen. Mmmm, om en liten stund....

Igår

Gick in till stan igen. Först på jobbet, sen till nyöppningen av ÖB, där det kryllade av folk och det bjöds på korv med bröd, sniken som jag är skulle jag absolut stå i kö för en sån. He he... Det vart en sväng på Willys också, gillar smågodiset där...

I onsdags

Gick in till stan och tänkte handla lite, konstigt nog hejdade jag mig hela tiden. Köpte ingenting! Och tur var väl det, såg jag nu, för jag har nästan inga pengar kvar och det är lååångt kvar till barnbidraget. Buhu!
När jag hämtade W på dagis följde M med. Dom gillar verkligen varandra.

Gräsänka

På förmiddagen var jag på utbildning igen. Fortsättning på EQ. Vad lätt det är att bara köra på i gamla fotspår. Ibland vet man inte riktigt vad man håller på med, utan hoppas att det ska funka ändå. Vi har fått ett test på vad för sorts förälder man är. Jag har inte räknat ut det än, men ska kolla det sen. De flesta blir förvånade över resultatet.
Det finns fyra olika föräldragrupper: Fördömmande, förnekande, låt-gå och EQ föräldrar. Det man ska sträva efter är att bli en EQ förälder, har testat lite på W och det funkar faktiskt. Det känns ganska klart att en fördömmande förälder lätt kan misslyckas med uppfostran, men det är lika dåligt med en låt-gå, som inte kan sätta gränser osv.
Mmmm intressant. Tyvärr känner jag igen mig lite i alla de dåliga alternativen, men nu ska det jobbas bort. Heja mig!

J är i Sundsvall på möte, så jag är gräsänka. Ungarna sover och jag tittar på TV och knappar på datorn. Jag gillar att ha sällskap, men det är ändå lyx att få vara själv.

Vixen

Som tonåring ville jag flytta till Los Angeles och spela bas i ett rockband. Typ så här...



Jag ville dessutom se ut som gitarristen. Ha, det var inga klena drömmar jag hade...

Piroger

Bakade piroger idag. Det gick bra, men jag ska ändra receptet lite. Det vart lite lite fyllning och torrt, så jag ska ha i passerad tomat nästa gång. Nu får jag ha lite keso vid sidan om, då blir det inte så torrt iallafall..

image85

Idag

Idag har W varit hos M. Dom börjar nog bli lite bästa kompisar tror jag. M är ett år äldre. När jag lämnat W, tog jag en långprommenad till IXO och Barnens Hus. Skulle köpa hjälm till J, men dom var slut. Så såg jag att de fått in pirat- och prinsessgrejer på IXO. Ja, vad bra! Jag ska köpa till W senare, han fyller snart år och jag kunde inte låta bli att köpa till J. Det är ett tag tills hon kan ha nån användning för det, men jag får stoppa undan så länge. Blir bra presenter längre fram...

image84

W ska få en likadan skål fast blå och så ska jag köpa två glas. Ett med prinsesskrona och ett med döskalle. Jag som inte ska köpa nåt. Det brukar hålla ett par dagar. SUCK!

Igår

Orkade inte skriva nåt igår. Jobbade från kl 6-13 och sen var det födelsedagskalas. Systersonen fyllde 9år. Kvällen ägnades åt TV-tittning och massvis med godis. Blev nästan äcklad, proppade i oss i två omgångar.
Kollade såklart Melodifestivalen och de enda jag fastnade för var BWO och de gick ju vidare. Supergut! Ainbusk brukar jag gilla, de får till en del låter, men nu kände jag mest att jag hade kunnat gå ut i köket och tagit mig ett glas mjölk under tiden dom spelade. Synd.
Men bäst var ändå Björn. Ah, hahhaha!


Förlåt + ursäkta = Försäkta

W har många egna påhittade ord. Nu senast kör han med försäkta, som han säger när han rapat eller ja, han låtsasrapar. Ett tag sa han pannkikaki till pannkaka, men jag tror de rättade honom på dagis en gång när han dukade lunchen (pannkaka) och skulle berätta vad som serverades. Han lär ju först ha kört med sitt pannkikaki, kan jag tro...

Tradera

Idag fick jag hem flera paket med posten. Jag är bra på att göra Traderafynd. Jag har kommit på att begagnat är hur bra som helst, speciellt om man har barn. REA gillar jag också. Ja allt sånt som jag rynkat på näsan åt förut och tyckt varit ointressant. Bra också om man inte har tid att leta efter nåt speciellt i alla affärer. I onsdags var jag på Röda Korset och köpte byxor och mössa till J för 20:-. T.I.L.L.S.A.M.M.A.N.S.

image83
Dagens Tradera!

W älskar skorna och har sprungit runt i dom hela dagen. Springskor...

Härjedalska ord på B

bàkafôrr = bakom
bakähtte = efter
bàngen = rädd
bàråhtta = dumheter
bâllo'nge = sölkorv (om barn)
bâllû = sölig
bâre tull = bara nonsens
bjängle = krånga, bära sig oskickligt åt
bjänglu = ostadig
blahck = pank, utan pengar
blistre = vissla
bôjû = klumpig
bròksjit = rölleka (blomma)
brydd = förvånad
bä´lle = kunna, förmå, klara av

Jag som trodde brydd var hur svenskt som helst.
Iallafall, när jag för några år sedan var på stan med W och en kompis och fikade, kallade jag W för bâllkuse (= sölig och krånglig liten kille). Kompisen skrattade och sa att det lät som jag kallade W för en könsjukdom. För mig är det självklart vad det betyder, men när jag tänke efter så kan det nog uppfattas så. Jånas Pånas är rolig han...

Småseg

Idag har jag varit hurtig igen och gått in till stan. Behövde handla lite nu när barnbidraget äntligen kommit. Tog det jag kunde få med på vagnen och det blir en sväng till ikväll, men då tar jag bilen. När jag hämtade W på dagis skulle han ha med sig en kompis hem. Så nu sitter dom på rummet och gnabbas, sjunger och diskuterar. Jag ska sortera tvätt, men jag känner mig så seeeg...

Fint

Snygga grejer finns hos bluebox.

     
Brödrost                        Krokar                        Servetthållare

     
Tesil                             Tvålpump                     WC-skylt

+ miljoner andra saker jag vill ha. Gillar tesilen bäst. Kan eventuellt bli en sån nån gång...
.

Post

Idag har det inte blivit mycket gjort. Höjdpunkten var att hämta posten. W fick post av farmor. 8st tablettaskar och ett brev. Han blev överlycklig. Han fick en tablettask och får spara resten till lördag. Sen ringde han farmor och pratade en låång stund... Han är så go, jag måste nog gå och pussa lite på han nu, fast han sover...
God natt!

IQ

Gjorde ett IQ test på Facebook igår. Gick bra! 151 IQ poäng = Highly Gifted. Japp, det är jag det...
J gjorde testet två gånger och kom inte alls lika högt (och då är han väldigt smart han också). Ändå kläckte han ur sig "Jag fattar inte att du fick så bra." Ha ha ha ha efter sex år fattar han fortfarande noll. Ja, jag vet att han skämtade! Och ja, jag vet att jag inte utnyttjar min "intelligens", jag har en spärr nånstans och jag vet inte hur jag ska få bort den. Fick höra av en nära vän en gång "Du som är så smart, varför struntar du i det?" Jag kan sammanfatta det så här. Jag är lat och feg. Dessutom blir man mer omtyckt om man spelar lite korkad. Det är gulligt och så, lätt att tycka om. Och förbannat kul!

The Gay Family

Idag blev det en heldag på stan med hela familjen. T fick ny mössa, jacka och väst på Stadium. Skitsnyggt. Jag valde och hon tyckte det var fint. J betalade, he he. Sen åt vi på Lime. Lunch och fikabuffé. Innan vi åkte hem tog vi en sväng till Badhusparken, där var det homofest. Vi kollade på uppträdande, fick flaggor och mötte transor på vägen till bilen. En av transorna sa "Kolla en liten bög" om W, för han höll en flagga i handen... Ha, vi fick fem flaggor och det passade perfekt eftersom vi skulle titta på melodifestivalen på kvällen.
Ja, iallafall så skulle J bestämma middag och vad vart det då? Jo, pizza så klart. Vi har ätit för flera hundra idag. Huvvaligen!

Så här kul har vi på lördagskvällarna. Utklädda + gayflaggor = Melodifestival

Homohuliganer!

Kort sammanfattning av låtarna. Bra att Sanna kom med, men jag gillade Ola bäst. J gillade de två röda spermierna och de gick vidare, så jag antar att vi är ganska nöjda.
Nästa lördag kanske jag ska supa mig full, det är väl enda chansen att jag ska gilla låtar i stil med Sjögren och Kebabpizza och Brittababuschka....
Jacobs stege med er...

Kycklingburgare

Till middag blev det...

 

Stek kyckling filéer och krydda med peppar, salt och vitlökspulver. Såsen görs av lättcreme fraiche, lättmajonnäs, curry, salt och peppar. Serveras med grovt bröd, sallad, tomat och morotsstavar. Enkelt. Känns lite nyttigt...

Fint väder

Idag har det varit fint ute, aningens kallt för min smak, men mycket sol. Har varit ute och gått i flera timmar. Känns som att jag kommer få blåsor under fötterna...

The Sultans of Ping FC

Kan inte låta bli det blir en till. En kortis. Den här fastnade rejält i huvudet och jag har den alltid trallande, ända sedan fjortistiden.


Jane Child

Jag var ett totalt MTV-freak när jag var tonåring. Spelade in allt jag gillade och det var mycket. Bland annat har jag den här på VHS. Kolla in frizzan. Förutom hennes burr på skallen, älskade jag hennes stil.


Shopping

Tog en tur på stan idag. Skulle handla lite "alla hjärtans dag" och det blev lite till...

image73

Strumpor, top och benvärmare på H&M.
Necessärer till barnen och kort på Åhlens.

Transvision Vamp

Kommer ni ihåg denna.

 

Horslägga eller inte?

Blev lite brydd sist jag var ut på krogen. Endast jag och kanske två till hade handväska. Jag var tvungen att fråga mina kompisar varför de inte hade det och svaret var att "då kan man inte dansa som man vill". Det är ju sant. man kan inte vifta hur som helst och lämna den vill man inte heller. De tycket inte att man behövde några grejer. Jag skulle också vilja slippa väskan och jag har gjort det nån gång eller låtit en kompis ta mina saker. Pengarna har jag stoppat i BH:n. Men jag skulle inte vilja gå ut utan mobil, hårspray, läppklet och gaffel?. Iofs kan jag lämna in väskan i garderoben, då har jag det med mig, fast ändå inte. Hur gör ni?


Dagens

Idag var jag på föräldrautbildning, lilla J fick följa med. W var på dagis. Det var en liten grupp och det trivs jag bäst med. De andra hade barn sen tidigare och det kände jag också var bra. När jag kom in hörde jag " Hej A******!" Det var S som jag känner lite sedan innan, fast vi umgås inte. Det var kul, men hon skulle byta grupp och tyckte jag skulle göra det också. Jag får se, jag trivdes ju som sagt med dom andra. Hon skulle byta till torsdaggruppen som har på förmiddagen och jag känner en annan tjej som går på eftermiddagen. Lite trist att missa dom båda. Utbildningen var bra, lite kort kanske och lite svårt att koncentrera sig när man har barn med. Lite, lite klokare är jag. Material skulle vi få senare. Kan vara bra att ha att gå tillbaka till och läsa, när man kör in huvudet i väggen nån gång. Kanske ska skriva små tips och sätta upp här och där, så man läser det hela tiden, som små motton. Jag brukar sätta upp små komihåg på insidan av skåpluckorna. Just nu har jag ett träningsprogram uppsatt i städskåpet.
Efter kursen stog jag och S och pratade i kanske en och en halv timme, innan vi bröt upp. Absolut nån jag skulle kunna umgås med, om det fanns tid eller tid har jag, men flummar bort det mesta. Vad gör jag egentligen, typ hur mycket som helst och ingenting. Men det är ju så, man lagar mat, städar, tar hand om barn, tvättar. Om och om igen och man blir aldrig klar, för att göra något annat. Nu ska jag försöka sätta mig i soffan och slappna av. Sitter faktiskt ovanligt lite där nu förtiden.
Är det inte Gynning nu snart. Gillar henne, men ibland är hon för mycket. Som när hon springer omkring och slänger med håret och vickar på rumpan och skriker "I love you" till alla som en galning. Då känns det inte som att det är nån klass och stil på henne, utan väldigt mycket år 2004. Men rolig är hon...

Middag

Idag blev det chili con carne med ris till middag.

400-500g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 burkar vita bönor
krydda med vad som helst. Det du gillar.

Serveras med ris, sallad och keso.


Andy Warhol

Hos Babykungen finns det så man kan få Andy Warhol porträtt på sina barn. Tyvärr är det slutsålt just nu.
Storleken är 21x30cm och jag hade gärna velat ha lite större.



Ja ja, nu kom mormor. Hej så länge!

Barnrum

Barnmöbler och leksaker är hur kul som helst. Hittade en massa kul på Pinkpirate.

Till prinsessan:
   

   

Pojkmöblerna var sådär, men hittade en snygg soffa som jag inte skulle säga nej till.

 

Men allra helst skulle jag vilja byta ut den extremt gamla brunblommiga sovsäcken, som jag vikt ihop till lektäcke på golvet, till den här...



Närmsta återförsäljare finns i Sundsvall.

Piroger

Jag har länge tänkt göra piroger. Nu hittade jag ett recept, som jag ska prova nån dag.

Tid: 2 ½ timme

Muffins 10 portioner

Du behöver:

Pirogdeg med fullkorn:

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 2 satser pirogfyllningar (se nedan) 

Pensling:

Pirogfyllning  (Tid: ca 15 min):

  • 250 g köttfärs (blandfärs, nötfärs eller fläskfärs)
  • 1 gul lök gul lök
  • 1 morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm pepparmix eller grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Pirogdeg

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smör/margarin i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölk, rör om och värm till 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt sedan resten.

Tillsätt salt och socker och rör om.

Tillsätt grahamsmjöl och det mesta utav mjölet. Kör med elvisp med degkrokar tills det blivit en deg. Tillsätt det sista mjölet och kör till en jämn deg.

Låt jäsa 40 minuter under bakhandduk.

Ta upp degen på bakbord och knåda den några minuter. Dela i mindre delar och kavla ut till runda plattor. Hur stora/små man vill göra är upp till dig. Själv gjorde jag 5 st större ca 20 cm i diameter och 10 st lite mindre ca 15 cm i diameter.

Lägg på fyllning (se recept nedan) på ena halvan av den runda plattan och lämna även ett par centimeter i kanten. Vik ihop och tryck ihop i kanten med en gaffel. Lägg upp pirogerna på bakplåtsklädda plåtar.

Låt jäsa ca 20 minuter.

Pensa med uppvispat ägg.

Grädda pirogerna i nedre delen av ugnen i 225 grader i 14-16 minuter, när de har fin gyllenbrun färg är de klara.


Pirogfyllning

Hacka löken och riv moroten grovt. Hetta upp en stekpanna med olivolja.

Fräs köttfärsen och finfördela den med stekspaden. Tillsätt lök och morot och låt steka några minuter.

Tillsätt tomatpuré och chilisås.

Strö över salt och peppar och rör om ordentligt. Låt steka några minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, peppar, tomatpuré.



Recepten.se


14:e februari

Då är det snart Alla hjärtans dag. Jag har alltid problem med vad jag ska köpa. Roligast är om den dagen är på helgen, då kan man gå ut och äta och hitta på nåt skoj. Är det en vardag blir det mest Hej!, en puss, här har du ett kort, nu ska jag gå och tvätta.
Här kommer lite inspiration på grejer. Finns hos Bluebox.

  Söt bok att ge till den man tycker om! Boken har 86 sidor illustrationer i färg och citat om kärlek. Yttermått på boken är 11x11cm. Citat från boken "Kärleken rör sig på lätta vingar. Den väger ingenting och ändå har den en sådan kraft".

    Här är den perfekta kärlekspresenten! Du kan ge bort boken ifylld till din älskling. Ibland är det svårt att sätta ord på alla känslor och därför har de försökt hjälpa till med det i den här boken. Här finns en massa plats att dokumentera det första mötet, den första pussen, pirret i magen och känslorna som fortfarande finns. Föreviga era smeknamn, samtalsämnen och vardagssysslor, och ta dig tid att ge riktigt bra komplimanger.
Boken är spiralbunden. Mått 15x21cm.

  Tycker om dig - blandade chokladdoppade kolor från Åre chokladfabrik

  Söt vetevärmare som värmer upp en kall säng eller vagn, lindrar magknip, växtvärk mm. Vetehjärtat är tillverkad av bomullspoplin och är fyllt med hela vetekorn och mild lavendel (för dess lugnande effekt.) Texten ´HJÄRTEGRYN´ är broderad på framsidan. Fodralet är avtagbart och tvättas i 40°. En utmärkt present till ditt eget lilla hjärtegryn. Perfekt Alla Hjärtans dag present!

  Tatty Teddy med hjärtan i famnen

  Supersöta badankor med motiv av röda och vita hjärtan! Tappa upp ett bad åt dig och din älskling och låt ankorna bubbla med er! En kul present till din kära, de nyförlovade, nygifta eller bara till de förälskade helt enkelt!

  Änglaspel - hjärtan

Högst upp på min önskelista kommer chokladen (helst från Åre) och nåt fint skrivet. Och så klart bio och middag eller film hemma med myspys...

God morgon

Har ingen aning om vad jag ska fylla den här dagen med.

Alternativ:
Slappa
Träna
Ta med barnen till deras mormor
Handla mat
Blogga
Städa?

Nu ska vi iallafall äta frukost....

Härjedalska ord på A

Börjar en liten ordlista på härjedalska. Den finaste och roligaste dialekten i Sverige. Det är som ett helt språk för sig. Jag pratar det inte, men förstår det som ett rinnande vatten.

ahckodére = samtala
àhrtû = rolig, skojig
ahtt = igen, åter, tillbaka
àhttmâ = bredvid
àhttåt = till
áles = annorlunda
àsû = elak, odräglig
àvlôgô = inte riktigt i form
âllder = aldrig
ânnlehtt = ansikte
ârmbogo = armbåge


Väska

Gillar min vita påsväska som jag köpte på Åhlens. Använder den jämt. Men ändå skulle jag vilja ha en svart väska eller brun kanske. Hopplöst att hitta nån som är helt i min smak, det är alltid nåt fel. Den här är fin, men lite för fyrkantig, skulle gärna fått va mer rund i botten och ha större handtag.

Designsverigeimage51

Flygande Jakob

Bara J kommer hem efter träningen ska vi laga Flygande Jakob. Så gott och receptet har J kommit på, eller nåt...

Grillad kyckling
Vispad grädde
Chilisås
Citronpeppar
Bananer
Jordnötter

In i ugnen och serveras med ris.

Björn Gustavsson

Apropå Melodifestivalen igår. Finns det nån som inte gillar den här grabben?

Världen behöver fler av honom...

Föräldrautbildning

På tisdag börjar jag gå en föräldrautbildning. Det ska bli intressant. Innan jag fick W bestämde jag, att när jag får barn, ska jag läsa en massa böcker om barnuppfostran osv. Tror ni det blev av. Nä skulle inte tro det. Nu bli det någon som förklarar och säkert har nåt bra upplägg, så det blir informativt och effektivt. Det här ingår i utbildningen.

Ömsesidig respekt - Gränsdragning
Emotionell coaching
Hur ska vi ge våra barn en god självkänsla och ett gott självförtroende?
Sömnens oerhörda betydelse
Hur kan vi som förälder göra för att hjälpa till i det förebyggande arbetet mot mobbing?
Kost ur ett pedagogiskt perspektiv

Bra baskunskaper som inte alltid är så lätta och självklara. Eller jo, för de som inte har barn, dom kan ju allt. Det är bra. Ha ha ja herre Gud och fru Gud

Rolig kille

W har en favorit mening nu. "Du visste inte det". Tänk dig att du pratar med någon som säger den meningen hela tiden. Typ "Jag vill ha mjölk. Du visste inte det." "Titta en katt. Du visste inte det." "Jag åkte skidor på dagis idag. Du visste inte det." Han trycker in den överallt. Han är allt bra gullig...

Rättad

Nu är lottokupongen rättad och jag 132:- rikare. Pengarna kommer läggas på mat, eftersom det vi vinner spenderas på familjen och just nu är matpengarna slut. Så så roligt var det....

Skogspanna

Det här har jag gjort några gånger och det är så gott.

4 port.
600g fläskfilé
2 gula lökar
200g champinjoner
smör
1/2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk kons. kött-och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk lingonsylt
timjan

1. Skär köttet i 1cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar.
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksättt med soja och peppar.
3. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock.
4. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller ris är gott till.

Rekommenderas. Det här är 5 poäng av 5 möjliga.

DinSko

Kolla in det här. Det är ju inte så dåligt. Jag är med! DinSko

Snyggt

Önskar att jag var rik och kunde lägga en stoooor order på Asos. Nästan allt är snyggt där. Såg den här bilden i en annan blogg. Så snyggt och frisyren ska jag absolut försöka kopiera. Behöver lite längre lugg och det var det jag hade tänkt mig spara till sommaren...

image50 Asos! Yeah!


Melodifestivalen

Ensam blev jag inte lång stund. J somnade kl 8 och J och W kom hem tio över 8. Ja ja, de hjälpte mig att äta upp godiset och det var bara bra. Hade nog mått ganska illa nu annars.
Ja, vad tyckte jag om Melodifestivalen då. Som vanligt var det bra artister med platta låtar. Till min stora glädje kom Amy med i finalen och till min stora fasa Sjögren. Snacka om att slicka röv på hela Europa. Pinsamt! Tantröstning på hög nivå. Och jag är inte där än, så det så =). Äsch, farbrorn är det inget större fel på, men låten. LÅTEN!
Michael Michailoff var bättre än väntat och jag trodde han skulle komma med. E-type & The Poodles var rätt okej, men kan bättre. Resten var utfyllnad. Jomenvisst, få se om jag ändrar mig när man hört låtarna några gånger... Melodifestivalen är ju inte riktigt min smak, men kul ändå.



Lottodragningen missade jag, så den är fortfarande orättad. Men varför bli glad nu när jag kan bli glad i morgon.

VM

Igår var vi på invigningen av VM i skidskytte. Det var inte lätt att hitta parkering och massvis med folk var det. Varken såg eller hörde så mycket, men men, vi var där iallafall. En plusgrad varmt, men kändes som minst tio minus, så det var ganska skönt att komma hem tidigt.

 Sahara Hotnights spelade.

   

Idag är J på Multi Challenge med jobbet och ikväll åker han in med W och kollar på nån skoteruppvisning. Så jag och lilla J stannar hemma och kollar på Melodifestivalen och käkar godis. Ja, jag iallafall, jag hoppas hon somnar tidigt. Känns härligt att få vara lite för sig själv nån gång också.

Kul!

A-L bombarderade min mobil idag, med små lustigheter.

Det var en gång en kvinnlig hjärncell som av misstag hamnade i en mans huvud.
Hon tittade sig nervöst omkring, men allt va tomt och tyst.
Hallå, ropade hon, men fick inget svar. Nu började den kvinnliga hjärncellen känna sig alldeles övergiven och efter att ha virrat runt en stund till skrek hon av all kraft: Hallå, är det någon här? Då hördes en väldigt svag röst långt bort: Vi är här nere!

"Hur man imponerar på en kvinna."
-Servera henne vin, överraska henne, ring henne, ge henne komplimanger, krama henne, ta ut henne på restaurang, håll om henne, gå ut och handla med henne, le åt henne, skratta med henne, gråt med henne, ge henne smycken, kela med henne, köp blommor åt henne, håll hennes hand, skriv kärleksbrev till henne, lyssna på henne.
"Hur man imponerar på en man."
-Var naken, hämta öl!

Hon skickade några till också, men orkar inte skriva dom. Här kommer en gammal.

Vad är skillnaden på en kvinna och en mås? Den ena rotar i allt, skränar och skriker, lämnar en aldrig i fred, bråkar med allt och alla. Den andra är en fågel...

Fick sms av C förra helgen:
Älskäg dig. Sara gjutat ?hittat litte 2 st master va uppe pussp 30du

Ha ha hon måste ha varit rejält dragen. Någon som förstår vad hon ville ha sagt?

80-tal

Jag är inte bara hårdrockare. Jag gillar popen också från 80-talet....


...fan det svänger ju.. ;)

Golv

Jaaaa, vi ska få nytt golv i april. I köket och hallen. Å nu vill jag måla och tapetsera mera.. Jag borde ha ett hus, men det är billigare så här och så får jag öva. Det är inte så lätt att inreda, det kan lätt bli fel, med tanke på att jag alltid ändrar mig också...

La Redoute

Det kom ett paket med posten idag.

Innehåll:
  

Den här kommer senare:

Nähä...

...inte fick jag med mig W hem från dagis. Han skulle absolut följa med M hem. Jag tycker det är så kul och gulligt att han har mycket kompisar och jag vet att han är lättsam att ta hand om, så orolig är jag inte.
Ikväll ska jag på möte på jobbet. Uppföljning på två dagarskursen jag var på. Förut hatade jag att gå på kurs, men nu gillar jag det eller nja, det är ganska okej. Allt som gör att nåt kan bli bättre är värt att testa.

IXO House

Det blev en långpromenad till Triconor och IXO idag efter jag lämnat W på dagis. Hittade mycket fint, men måste sålla hårt. Inte köpa vad som helst. Det blev iallafall en duk, ljus och en handduk i samma färger som duken, fast bredare ränder. Tyckte det var för mycket grått och vitt i köket, så det behövdes mer färg. Snart ska jag ringa en mattläggare också. Gillar inte det brunspräckliga golvet vi har.

image42

Fettisdag

Det vette sjutton hur det ska gå med mitt semmelbak, tar det kanske en annan dag, för idag har jag fuskat och köpt semlor på jobbet. Men det är gott det också...

Nyklippt

Idag har jag varit till S och klippt mig. DET BEHÖVDES. Har inte varit iväg sen i maj tror jag. Jag har dessutom tappat ett ton hår nu i några månader, men det har så smått börja växa ut igen. Det blev inget radikalt. Tog lite på längden, mycket uppklippt och luggen klipptes in i håret. Blev helnöjd. Nästa gång blir nog i maj och då gör jag slingor oxå.

Jobb!

Igår jobbade jag och det var faktiskt kul. Gillar att börja tidigt, så man får jobba ostört. Lättare att få en massa gjort då. Tömde och skurade hela fruktlagret, frontade och fyllde på mejeri. Lungt med kunder från morgonen. Va riktigt nöjd när jag kom hem. Sen blev det en sväng till Mörsil och va där ett par timmar och på kvällen var vi till sväris och åt Tacos. Och idag har jag inte gjort nånting. Tvära kast!
P.S. Nya bilder i andra bloggen...

Godis!

Är det nåt jag kan, så är det att äta godis varje dag. Men nu, mycket på grund av W:s skull, så har vi infört lördagsgodis. Jo, jag fuskar en del, men är ganska duktig ändå. Det blir ju lite speciellt när det finns nåt att se fram emot. Det här är mums det....


Lax är riktig lördagsmat det...

Det här är allt bra gott...

ca 800gr laxfilé
2dl grovsalt

Sås:
2 burkar creme fraiche
finhackad dill och gräslök ,finns fryst
200gr rom

Sätt ugnen på 250 grader.
Häll grovsalt i långpanna
lägg filéerna ovanpå med skinnet ned
10-15 min i ugnen

Rör ihop såsen.

Serveras med potatis, sallad och vitlöksbröd.


Judas Priest

Bjuder på en härlig hångellåt, så här på fredagskvällen...


RSS 2.0