Skogspanna
Det här har jag gjort några gånger och det är så gott.
4 port.
600g fläskfilé
2 gula lökar
200g champinjoner
smör
1/2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk kons. kött-och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk lingonsylt
timjan
1. Skär köttet i 1cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar.
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksättt med soja och peppar.
3. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock.
4. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller ris är gott till.
Rekommenderas. Det här är 5 poäng av 5 möjliga.
4 port.
600g fläskfilé
2 gula lökar
200g champinjoner
smör
1/2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk kons. kött-och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk lingonsylt
timjan
1. Skär köttet i 1cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar.
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksättt med soja och peppar.
3. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock.
4. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller ris är gott till.
Rekommenderas. Det här är 5 poäng av 5 möjliga.
Kommentarer
Trackback