Skit!

Jag kommer med i ÖP imorgon. Osminkad, trist frisyr och allmänt glåmig. Lajbans!

Varmt

Det känns både som att det var igår jag kom hem från Stockholm och att det är evigheter sen jag var där. Jag har haft fullt upp hela tiden och ändå varit rastlös. Tänker ganska mycket nu. Nåt som bidrar till det är väl att jag börjar jobba snart igen...

Sånt jag gjort:
*Ätit middag i Grytan hos svärfar
*Varit i stugan och blivit brun äntligen
*Jobbat
*Fikat hos jobbarkompis som fyllde år
*Bjudit mor och far på fika här hemma
*Ätit på krogstråket

Jag tycker bara att jag gör något när jag får äta tydligen he he...

Idag har jag träffat Sarah och hennes två barn Sonny och Sherif. Vi åkte till Lillsjön och badade. Det var dom jag skulle träffa i Stockholm, men då var de så klart i Järpen och nu äntligen kunde vi träffas innan de åkte hem igen. Jag är så glad att ha fått träffa alla i sommar, men något olycklig för att det dröjer till nästa gång...
Iallafall lekte barnen bra ihop och jag och Sarah pratade om allt som hänt sen sist. W tjatade hela förmiddagen om att han skulle få träffa Sonny igen. Vart Sonny bodde o s v. Han kom ihåg sin kompis fastän det är ett år sedan de träffades sist.
Sarah är så fin, jag gillar hennes stil och tatueringar. Tror hon kommer bli världens bästa psykolog när hon är klar med utbildningen. Jag saknar henne så....

Manowar

Master of the wind



Snyftvarning, om man är känslig och det är jag, ibland!

Pollykaka

Ja vad bra. Då har jag hittat ett efterlängtat recept. Lägger in det här så jag vet var jag har det.

Ingredienser:

3 ägg
2 dl socker
200 gr choklad (helst mörk, tex marabou eller blockchoklad)
100 gr smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly orginal

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet (rör om väl) och i med Pollyn.

Häll smeten i en form med avtagbara kanter (fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen). Grädda i 175 grader, ca 20-25 min (kakan ska vara kladdig).

Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Stockholm

Då ska vi se om jag kommer ihåg allt eller om jag måste komplettera sedan. Åkte tåg på onsdagkväll och blev åksjuk ett par gånger. Inte kul! Cindy väntade på mig på tågstationen och vi åkte hem till henne och Jerry. Kunde inte sova på hela natten kanske ett par timmar bara. C:s lillebror och en kompis till han sov också över för de hade varit på Iron Maiden.

Torsdagen åkte vi in till stan på shopping. Jag handlade inte så mycket, jag tror Cindy var mer på gång. Träffade på W:s dagisfröken Camilla på ett ställe och pratade en stund. När vi skulle äta på ett kebab ställe såg jag Skinheadbarbiedoll. Har nog läst hela hennes gamla blogg tror jag. Däremot har jag inte sett en enda kändis och det brukar jag vilja göra när jag är i Fjollträsk. Ja ja skit samma.
På kvällen åkte vi till Carola och Mange och träffade deras underverk Charlie. Åh vad gullig han var och log med hela ansiktet när han såg mig. Jag kramade och pussade på honom en bra stund. Så roligt att träffa Carola och Mange igen. Så fina så...

Fredagen åkte jag och Cindy till Kista köpcentrum. Jag blev riktigt imponerad av matställena där. Gick två varv innan vi bestämde vad vi ville äta. Det blev pasta på oss båda...

   

På köpcentrat träffade jag på en annan familj hemifrån. Såg lite så där ut att ha med sig barn bland alla affärer, men jag hoppas de hade det bra resten av tiden iallafall.
Sen åkte vi hem och gjorde oss iordning för en kväll ute. Förfest hos Sara och mycket tokprat där innan vi åkte till Kellys. Jag tyckte det var ovanligt mycket folk som skulle prata med mig hela tiden och Cindy förklarade för mig sen att till alla som hade pratat med henne hade hon sagt: Min kompis är från norrland, prata med henne... Ha ha ja nån gång måste jag väl få igen...antar jag. Så vart det lite struligt ett tag och vi åkte vidare till Anchor. Trevligt ställe med mycket Hård Rock. Innan vi åkte hem åt vi lite fyllemat på en korvmojj. Så här kan det låta när Smulan ska beställa:
S: Jä ska ha en körv
Korvgubbe1: Jaha kokt eller grillad
S: Jä ska ha en kukt körv
Korvgubbe2: Kukt he he
Jag betalar och väntar på att den ska bli färdig. Korvgubbe2 flinar hela tiden. När jag får korven säger Korvgubbe1: Här har du din kukta korv.
Det är ju kul att man kan roa invandrarna lite....
Så blev det lite tunnelbaneåkning mitt i natten.

Lördagen åkte vi till Älvsjö och hälsade på Evelina, Rainer, Lisa och lilla Wilma. Rainer hämtade oss på Mässan (nu fattar jag vad det är också hm, korkskalle). Vi åt grillat och jag blev väldigt imponerad av hur duktig Rainer var på svenska. Förut har han bara pratat tyska eller engelska, men nu surrade han på som sjutton. Trevlig som fan. Lisa var så charmig och Wilma sov mest. Evelina, Cindy och jag gick en lång sväng med barnen. Roligt att träffa Evelina igen. Vi var så tight på gymnasiet så man kunde nog tro att vi var ihop;)
Efter en snabbsväng hem, åkte vi till Medborgarplatsen och åt på Medis, med Sara. Det var trevligt men kallt, så vi fick låna filtar. Så gick vi vidare och det blev en utekväll till. Den här låten blev ett extra minne den kvällen...



...och även denna.



Kom nog inte i säng förän fyra den kvällen heller.

Söndag gick tåget hem kl 8.30. Det var nära att jag missade det. Fick springa med all packning. Som tur var hade Cindy åksjuketabletter som jag fick och resan hem gick bra, även om den blev baklänges...

Tack alla inblandade för en minnesvärd resa!

Fruktansvärt

Innan jag skriver om Stockholmsresan, måste jag berätta nåt hemskt. Jag har haft mina misstankar, men ändå tänkt att det är nån annan. Inlägget jag skrev som heter Mohlinshuset under kategorin Härjedalen har en tragisk fortsättning. Hans lillasyster L har också tagit sitt liv. Deras lillebror, som nu är ensam kvar av fyra, hittade henne. Jag fick så ont i magen när jag hörde det här. Sånt här får bara inte hända. Nu får det vara nog...

Queensrÿche

En av världens bästa röster...




Manowar

Det är riktigt kul att röja på Youtube. Här är en annan favorit. Manowar.




Accept

W gillar den här låten, speciellt början. Han skrattar hur mycket som helst när skriket kommer, sen sitter han och diggar då och då.


Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo

Är det nån annan än jag som kommer ihåg den här filmen? Såg den ett par gånger när jag var liten och älskade den. Tror den är från -81. Det var kanske den som gjorde mig anti knark. Har aldrig testat och är inte intresserad. Men om jag var garanterad att inte bli beroende och dö osv skulle jag testa heroin. Allt annat verkar löjligt. Men som sagt, inte intresserad.



Jag måste se den igen...

Marilyn Manson

Nu har jag läst boken och den var okej. Förutom det destruktiva och S/M och sånt där, så verkar han va en smart och kul kille. Om jag gräver djupt...



Jag tycker hans röst är mysig, lite så där som att komma hem. Undrar om han skulle spy på mig nu he he... men så är det.

Bullar och lax

Idag har jag bakat bullar och samtidigt lagade jag mat. Jag är van att göra flera saker samtidigt och hela tiden. När jag inte har nåt att göra känns det konstigt, men brukar finna mig ganska snart i det. Jo jag hann sy lite under tiden degen jäste också.

Vi åt pasta med laxsås:

Fryst lax i portionsbitar 4st
4dl Fraiche
1 burk créme bonjour gräslök
1 burk créme bonjour grekisk vitlök
salt

Koka laxen och salta. Hacka sönder den och ha i resten. Serveras med valfri pasta.
Enkelt och gott.

Rostlagning

Iförrgår (eller förragåren som W säger) lagade jag och J rost på min bil. Vilket skitgöra! Jag är ju lite mera för att betala för att nån annan ska göra sånt åt mig, men nu gjorde vi det själv. Jag tror det vart bra iallafall. Det är två saker jag alltid har fått byta ut på mina bilar och det är stötdämpare och avgassystem. Det slår aldrig fel. Batteri har jag också fått byta några gånger, men det är ju inte så farligt.

Ikväll ska jag lägga mig före tio, undrar jag om jag klarar det....

Självkänsla nu!

Av Mia Törnblom läser jag varje kväll. Jag har snart läst ut den. Kommer nog läsa allt hon skrivit. Hon skriver bl a så här:

"Låg självkänsla kan yttra sig på flera sätt. Ett av dessa är att inte våga ta någon plats alls i sociala sammanhang eller i livet överhuvudtaget, att avstå från att säga sin åsikt, att ställa sig sist och göra allt för att inte dra till sig uppmärksamhet eller synas. Ett annat sätt är att göra allt för att synas och stå i centrum, att kräva uppmärksamhet och bekräftelse hela tiden och ändå aldrig lyssna till andra människor. Jag tror att alla råkat ut för personer som inte lyssnar. Det är ganska frustrerande. Påpekar man för dem att de inte lyssnar känner de sig ofta orättvist anklagade - de har ju hört allt man sagt. Men att höra vad andra säger och att lyssna är inte samma sak.
Människor med låg självkänsla blir oftast extremt självcentrerade och självupptagna. Detta leder ironiskt nog till att det som en människa med låg självkänsla ofta fruktar mest - att bli kritiserad, illa omtyckt, övergiven - är det som faktiskt händer."

Hon skriver på ett enkelt och lättläst sätt. Lite så där som att man pratar med en kompis. Tänkte inte köpa boken först, men det var tre för 99kr tror jag och då kom den med. Det ångrar jag ju inte, gillar att få svar på saker jag funderar på.

Självkänsla 1

Ska berätta en historia.
När jag var 19 år arbetade jag som lärarassistent i en 4:a. En dag berättade en tjej E, att hon tyckte att S var både det ena och det andra och E fick aldrig vara med henne osv osv. Hon försökte få med sig de andra tjejerna att tycka så också. Oj då vad ska jag göra nu tänkte jag. Iallafall så tog E upp det här med S, så fort hon kom in. Shit, nu blir det catfight och massor av tårar tänkte jag. Då säger S: "Förlåt, jag visste inte att du kände så, jag ska tänka på det och självklart får du vara med mig". EEEEHHHHH VAAAAAAA! Hon är tio år och har självkänsla för 180 personer. Efter jag hämtat upp min haka från golvet, kände jag att så där vill jag vara. Jag kan inte glömma den där gången och då visste jag inte att det var självkänsla det handlade om, jag tyckte bara att det var såååå bra. Barn kan vara så otroligt intelligenta....

Full fart

Idag har jag, W och lillan följt min mor och far på utflyckt till Moose Garden. Klappat älgar och fikat och köpt souvenir. Rätt kul med tama älgar. W har varit feg för djur förut och inte varit speciellt intresserad, men nu klappade han dom och var ganska tuff. Kul att han kan uppskatta nåt annat än bilar och spel, men sånt blev det av idag också. På eftermiddagen åkte jag, W och pappa till Multi Challenge. W åkte go cart, körde bilspel, bilbana och lekte i olika hoppborgar. Han ville inte därifrån. När vi skulle åka tyckte han att vi kunde åka och hämta honom senare. Han var arg i bilen hem och sa att dagen varit tråkig, men det gick över när han kom hem till kompisarna.

Nu är det en vecka kvar tills jag åker till Stockholm. Jag längtar så jag döööör.

Jag har blivit helt fast i det här med självkänsla. Självförtoende har man alltid vetat vad det är, men självkänsla har varit halvskumt. Nu läser jag allt om det och självförtroende kan stoppa sig själv i häcken, det är självkänsla som gäller. Jag ska skriva mer om det sen och alla näbbgäddor, bitterfittor/kukar kan ta sig i arslet. Här kommer jag och faktiskt, jag önskar er ett härligt liv trots allt...

Snäckhalsband

Jag har länge velat ha ett snäckhalsband. Har nog inte sett ett sånt sedan 80-talet tror jag. Det ska se ut ungefär så här, fast bara den övre delen hela vägen. Bara små, inga stora snäckor. Det ska vara i vitt också. Bilden är dålig och från Tradera, orkade inte hitta nåt annat....


Sen sist..

Vi har varit i stugan några dagar den här veckan och jag har soooooolat. Idag har jag jobbat och nu ikväll fick jag äntligen min godispåse. Vi gjorde lite skattjakt till W, han fick leta reda på påsen. Såna där enkla små roliga saker som barn uppskattar, det är faktiskt roligt åt en själv också he he..
Imorgon jobbar jag och W ska på kalas. Det är ett evigt rännande på Barnens Hus och köpa presenter.
Nu är mina namnsmycken klara och på väg. Jag lägger ut en bild på andra bloggen nu. Dom är så fina!

RSS 2.0