Smycken

Glamour låg i brevlådan häromdan. Kul när det kommer en tidning, när man minst anar. Längst bak har de några sidor med reklam som jag brukar kolla in. Nu såg jag en annons som heter Pearlnet. Det fanns en del fint där.

 Armband

     Färgglada halsband.

 Nu hänger inte jag mobilen runt halsen, men om jag gjorde det skulle jag vilja ha det här.

   
De här eller nåt liknande vill jag ha, för det påminner mig om Cameron Diaz på denna bild....

 Jag gillar det för det känns som ganska oväntade smycken till den klänningen. Älskar lilafärgen.

Favoriten blir nog armbandet ändå.

Lugnt idag!

Gick min vanliga morgonpromenad. Ganska kallt, det blev bättre mitt på dan, men då var vi bara inne. W tog skidorna till dagis och de satt på ända tills de gick in, för att äta lunch.
Annars är det som vanligt med matning, blöjbyte och torka kräks hela dagarna. Fyra maskiner tvätt blev det på kvällskvisten.

  
Bilder från morgonen. En hel del snö har vi ju faktiskt fått...

Semlor


 
 
Ingredienser:
Bullarna:
75 g

smör
2,5 dl

mjölk
25 g

jäst
1,5 krm

salt
0,5 dl

socker
0,75 l

vetemjöl
1 tsk

kardemumma, malen
1 dl

ägg till pensling
Fyllning:
300 g

mandelmassa
1 dl

mjölk
3 dl

vispgrädde


florsocker
 
 
  
  
  
  
 
Ger ca 16 - 20 bullar beroende på hur stora du gör dem
  
Tillagningstid:Ca 50 min eller mer

  
  
Tillagning:

1. Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).

2. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.

3. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakningen). Arbeta ihop en smidig och blank deg som släpper från kanterna. Lägg degen jäsa under duk i ca 40 minuter.

4. Ta upp degen på ett bakbord. Baka ut 1 bulle per person genom att rulla degen mot bakbordet i din kupade hand.

5. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare ca 30 minuter, till i det närmaste dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.

6. Pensla bullarna med ägget och grädda dem ca 10 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på galler under duk.

7. Skär av ett lock på varje bulle. Ta ur en del av inkråmet och lägg det i en skål. Smula ner mandelmassa, blanda och späd med 1 dl mjölk till en ganska lös smet.

8. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och lägg en rejäl klick i varje bulle. Lägg på locket, sikta lite florsocker över semlorna

Gillar man inte mandelmassa, rekommenderar jag att ta hasselnötsmassa istället.
Receptet kommer från Tasteline

Sex and the city

Jo, nog väntar man med spänning på den filmen. Länge sedan det var nåt man var sugen på att se.. Så när den väl kommer blir det helkväll med bio, mat och trevligt sällskap...

image30

Så vackra allihopa... Min favorit är Miranda, hon känns stark och oberoende, fast Samantha är roligast. Vilken är din favorit och varför? 

Örhängen


De här örhängena finns på Modemecka. Riktigt söta, men de skulle vara ännu finare om de var guldfärgade. Jag trivs bättre i guld. Funderar på att göra egna smycken, måste ju ha nåt att pilla med i sommar i stugan.

Lindex

Jag är nyfiken på den här ponchon, ser bra ut på bilden. Sitter den bra och är skön ska jag nog slå till på en. Känns lite höstig, men funkar nog i vår också. Äsch, jag gör ju som jag vill. (Kommer ihåg att jag gick i vinterjacka en hel sommar för ett antal år sedan, pissnorrland)


Den här har jag kollat in åt J, har nog hållit i den flera gånger...

Furuparken

Jag har varit lite lat ett par dagar och det gillar jag inte. Idag efter att jag lämnat W på dagis blev det först en sväng på affären och sen gick jag till Furuparken, där det var utförsäljning på kläder. Skulle egentligen inte köpa nåt, men kom ändå hem med kläder till W och lilla J. Passar alltid på att köpa när det är billigt, även om det är flera år tills att dom kan ha det....

   

Tavlor

Blir så himla sugen på att göra egna tavlor. Antingen måla eller ännu hellre, köpa målarduk och häfta fast tyg. Så snyggt. Enkelt och billigt! En annan sak jag gillar är att sätta upp fyra fyrkantiga mindre tavlor, så de bildar en stor fyrkant. Ni fattar va?

Jotex

Jag har inte fått nån katalog än, men det finns ju internet. Det är en del grejer jag vill ha, men vet inte riktigt om jag ska beställa nåt. Det är ganska fullt här hemma och mer grejer att flytta runt när man ska städa vill jag inte ha. Här är sånt jag gillar:

 De tre svarta värmeljushållarna, uppe till vänster.

 Takkrona. Gillar båda sorterna och både svart och vit. Vilken är snyggast och i vilket rum skulle du välja?

 Stora bilden längst upp gillar jag nästan allt på. Godisskålar och faten. Men jag har sånt och kan ju inte bara köpa för färgens skull.

Rånad?

Idag har det varit en riktig slödag. Behövde inte följa W till dagis och jag har bara vilat och tittat på TV. Bilen har varit på lite lagning. Kostade ca 4000kr. Gulp! Känner mig rånad. Det är bara en massa utgifter hela tiden. Det kostar, ta mig fan, att andas snart också. Äsch, jag får ta mig en tröstshopping snart...

Varför är jag så kass?

Nånstans inom mig vill jag bli florist, men vad händer om jag inte ens kan ta hand om mina stackars kaktusar. Har två i höstkaktusar i sovrummet och det ser inte ljust ut för dom. A på jobbet sa att ju mindre man vattnar dom desto mer ska de blomma. Ha ha ja inte har dom blommat utan hänger mest och ser döda ut. Jag hade en i köket också förut, den ruttnade. Sen orkar jag inte berätta om alla andra växter jag "tagit hand om".  Jag har haft praktik på en blomaffär en gång och det var skitkul, men jag var hemskt nervös att det skulle visa sig, när jag slutat, att alla växter skulle dö pga min misshandel... Så jag skulle vilja reda ut det här. Kan jag bli florist, eller inte????

H&M

Jo, jag hämtade ett paket till. Allt passade nu också, ibland har man tur.

    

Det här fick man med gratis vid beställningen:


W fick också lite kläder:
       

Så nu kan ju sommaren ta och komma!

Ellos

Hämtade ut paketet idag. Allt var inte med, men det jag fick passade fin fint.
Det här fick jag:

          

Det här kommer senare:
     

Hänt Extra

Vi åkte och hälsade på kära moder och när det var dax att dra sig hemåt ville inte W följa med. Han skulle absolut sova över. Så nu är han kvar där och har det säkert hur bra som helst. Med mig därifrån fick jag däremot 18 st Hänt Extra. Ha, vad kul, här ska frossas i skvaller. Sääkert sant alltihop;)... Läser alltid "Fräcka frågor med Ola Lagerström". Han är rolig han, det jag kommer ihåg om honom iallafall. Är ju några år sedan. Fyllkaja, jag? Nähää!

Gynundersökning

Det är tur att man fött två barn, så man inte är så brydd av sig. Hade tid på sjukhuset idag. Gynavdelningen. Har lite trassel med p-pillrena, men de ville kolla upp så det inte var nåt allvarligare. När jag sitter och väntar så blir jag uppropt av en äldre karl och med sig har han en yngre kille. Läkaren frågar om det går bra att studenten är med. Ha ha, ja det går väl bra, tyckte jag. Efter lite frågor och info är det dax att visa. Jodå, killen skulle kolla han också. Så jag ligger där och dom pratar om hur det ser ut och så vidare. Trevligt! Det är inte varje dag man har två karlar som glor in i ******, som man nätt och jämt visar för nån.. Ja ja, det är tur man kan se på det med humor. Fick tips på vad jag skulle göra och gick sedan därifrån med ett skratt.

Sonen

S = Jag  W = sonen
W har haft två tjejer på dagis M och E.
Härom kvällen förhörde jag honom.

S: "Har du några tjejer?"
W: "Nä"
S: "Men M och E då?"
W: "Du fattar ju ingenting du"
S: "Har du ingen tjej då"
W: "Jo, T (storasyster) och M"
S: "Jamen E då?"
W: "Hon vill inte vara med mig"
S: "Har du gjort slut med henne?"
W: "Ja!"

Han är för härlig. Snart 4 år.

Cappuccino

Jag dricker inte kaffe. Har försökt vänja mig, men det går inte. Allt som har med kaffe att göra är blä. MEN jag har hittat nåt som är skitgott. Visst smakar det kaffe, men det är så lite så det gör ingenting. Det smakar mest vit choklad och det måste vara ovanligt, för kaffesmaken brukar dominera. Köpt på Lidl.

image9

The Body Shop

Såg att det kommit in lite nytt på The Body Shop. Blev väldigt nyfiken på det här.

Jag älskar körsbär. Synd bara att jag nyss köpt en bodybutter (jordgubb). Men den går ju åt, så jag kommer säkert köpa en ändå. I och för sig så har jag inte luktat på den än, men jag har stora förhoppningar på att den ska vara god.

IKEA

Jag bor alldeles för långt bort från närmsta IKEA. Eller kanske tur ändå. Håller utkik efter nån som ska åka dit snart, så jag kan skicka med en beställning. Ska kolla lite mer noga sen, men det här bl a vill jag ha.
 

Önskar att barnen hade varsit rum. Oj, vad jag skulle inreda. Nu får det bli lite blandat i deras rum, både tjejgrejer och killgrejer

Tradera

Har auktioner ute nu som går ut ikväll. Ser mörkt ut, men än kan det hända saker. I höstas gick det hur bra som helst, fick iväg nästan allt jag lade ut. Kanske måste vänta på våren istället.

Söndag

Jodå, jag gick till jobbet, men tog bussen hem. Vilken tid det tar egentligen. Det är bra med bil. Nu är jag trött, men det är ändå många timmar kvar till läggdags. Jag är less på målarfärgen som luktar. Fick hem köksluckorna och dörrarna i fredags. Svårt att vädra ut ordentligt på vintern, men nu är det snyggare här hemma. Vita dörrar och ljusgrå luckor. Vill inte ens tänka på hur det såg ut innan.

Jobba

Imorgon ska jag jobba. Har fått åt mig nån tid här och där. Så nu funderar jag, om jag ska gå alla 6km in till stan, tar en timme ungefär. Det lutar åt det, men jag får se. Nu är det snart god natt....
Sov gott!

Nja!

Ingen miljon blev det, men iallafall 55kr. Vilken skräll!

Lotto

image5

Nu ska jag vinna miljoner....

Planer

I år ska jag:

* Bli klar med köket
* Förhoppningsvis dra med familjen till Stockholm
* Börja jobba
* Planera en resa till Thailand 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0