Magsjuka

W fick magsjuka igår. Kräktes rakt ut på golvet. Sen fick han en hink och lade sig i soffan. Den prickade han rätt bra, men lite kom det i soffan och jag fick fånga upp spyan ett par gånger med handen. Jag har inte sovit nånting i natt, blir bara väckt ändå hela tiden. Han är bättre idag, men inte speciellt pigg. Stackarn! Jag har proppat i mig vitpepparkorn och hoppas det hjälper...

blogg.se

funkar inte så bra va?

Shoppat

Gick in till stan idag. Lönen kom ju lägligt idag, så lite kul måste man ha. Köpte skor och en plåtburk att ha flingor i. Handlade även till J.



Tänkte mest köpa barnkläder på Tradera, men nästa storlek hon har finns det inget fint. Aldrig! Mest bara skit och gullepluttigt, som jag inte gillar speciellt. Det är därför jag är ute i god tid, passa på när det finns nåt bra och billigt. Nedsatta priser och kuponger. Det är grejer det...

Ed Hardy

Skulle verkligen vilja ha nåt från Ed Hardy. Men det är dyrt och jag lägger inte flera hundra på nåt jag kanske bara använder några gånger. Sen har jag svårt att bestämma mig för vad jag vill ha.


Ungefär så här kan det se ut..

Smågrejer

Funderar på att ge J en tygdocka. Som det är nu har hon mest W:s gamla grejer och inget fel med det, men kan ju va kul med nån tjejgrej iallafall. Ska kolla om jag hittar nån fin... Skulle vilja hitta en snöglob också. Vet inte vad man ska ha dom till med de är fina. Hade själv ett par stycken när jag var liten...


leksakslandet

Presentöppning

Idag var vi på presentöppning. Väldigt bra planerat där, för det hade inte passat in igår på själva bröllopet/festen. Vi hade barnen med oss. W hittade en kompis på en gång och började springa omkring. Lillan blev syttad både här och där. Jag såg knappt skymten av henne. Helt plötsligt satt W bredvid brudgummen längst fram och hjälpte till att öppna paket. Nyfiken och ska alltid vara med där det händer nåt. Presenterna var fina och väl genomtänkta. Jag tror S och J var mycket nöjda..
Sen kom B hem till oss, med rester från festen... Mmmm gott!

Nygifta

Det var ett riktigt fint bröllop igår. Det innehöll allt. S var en vacker klassisk brud och J var stilig som få. Färgerna var rött och rosa. Mest åt det rosa hållet. Kyrkan var nästan fullsatt och det kom nån tår här och där. Fin solosång och S:s barndomskompis spelade klarinett.
Smyckena som bruden bar var så dyra, så de fick låsas in när festen skulle börja.
Festen började med välkomstdrink och tilltugg. Trevligt mingel. Sedan satte vi oss till bords. Förrätt, varmrätt och efterrätt blev det så klart. Det tog ett antal timmar eftersom det skulle in lite tal och telegram här och där + sång. Sen flyttades alla bord och dansen satte igång. Under hela tiden sprang det omkring tre fotografer som mest liknade paparazzis...
Här är inbjudan, info för kyrkan och info/sånghäfte för festen.



På inbjudan står det: Nu gifter jag mig med min bästa vän. Den jag skrattar med, drömmer om, älskar..
Hur fint är inte det?

Och nu ska de leva lyckliga i alla sina dagar. Jag tror definitivt att de kommer göra det. De passar så bra ihop...

Bröllop

Idag ska vi på bröllop. Det är J:s "syster" som ska gifta sig. Det kommer nästan 200 gäster, så det kommer bli stort. De gifter sig i Stora kyrkan och festen är på Furuparken. Jag har inte planerat speciellt inför det här, har inte haft tid. Men det blir nog bra ändå. Klänningen jag ska ha är den här, fast färgen är brons, inte vit.




Tips

Smartgirl har en del snygga märkeskläder. Levereras ända fram till dörren.

   

 

REA pågår...

Sommarklänning

Varje vår tänker jag, att i år ska jag hitta den perfekta sommarklänningen. Det har aldrig hänt och det verkar inte funka i år heller. Jag är mycket noga eftersom jag egentligen inte är en klänningsmänniska. Men hittar jag rätt så...
Kollar lite på ASOS ibland för att få inspiration. Den här är fin..


Skjut mig om ni ser mig i den här..

Mohlinshuset

Ja då har det hänt igen. Det går åt många pojkar i Hede. Först berättade C att det hänt nåt och idag kom mamma hem från Hede och berättade mer. Jag växte upp med mamma i ett av Mohlinshusen och jag kommer fortfarande ihåg när det stog en släpvagn med Arves möbler på baksidan. Sen var det en till i andra trappuppgången har jag för mig och nu i onsdags i källaren. Tänker på familjen som redan förlorat en dotter för flera år sedan och nu det här. Tänker också på T, som försökte för ett tag sedan, men som tur var misslyckades. Idag läste jag LT:s lillasysters blogg och hon tycker det är jobbigt med alla spekulationer och frågor. Spekulationer ja, det lär nog hittas på mycket nu i Hede. Jag vet iallafall inget och jag kände honom inte. (Vågar jag skriva att jag känner hans mormor? Hm jodå.)

R.I.P. LT.

Fisen

Jag: Men W har du fisit?
W: Jag går till pappa.
Går iväg till köket och kommer tillbaka efter en stund.
W: Så, nu kan jag komma igen.

Kalaset igår

Hade kalas igår för W, men han fyller inte förrän imorgon. Han förstog inte riktigt att det var han som skulle ha kalas, han trodde vi skulle till hans kusin. Kl 12 började det droppa in lite kompisar. Allt som allt blev dom sju stycken och det räckte gott och väl. Han fick jättebra presenter: Bilar, lego, dvdfilm, pengar och överdragsbyxor. Jag tog hand om fikat och J fick vara lekledare. Den bästa i hela världen tror jag... Barnen fick skjuta prick på ballonger med slangbella och J och T fixade fiskedamm. W var mycket nöjd med dagen..
På kvällen kollade vi Melodifestivalen och det vart ju som jag trodde och ville, så nu kan jag sluta tjata om det.
Känner mig lite halvseg nu, trots att jag sov ett par timmar på förmiddagen. Det har blivit många sena kvällar och tidiga morgonar? mornar? Äh skit samma, ni vet vad jag menar. Men jag har tagit igen det nu ganska bra idag. Är ganska nöjd ändå för tillfället och nästa helg ska vi på bröllop och helgen efter ska jag på middag med jobbet. Skulle inte tro att K läser det här, för han får inget veta... Annars är det den eviga längtan efter sommaren som hägrar.


Lykta

Här är lyktan jag köpte för nån dag sedan, som jag skulle visa. Helt i min smak, vit och inte alltför krusidullig. Köpt på IXO och ljusen på MIO.


Spaghettiringar

Men var fan har mina spaghettiringar tagit vägen. Kom på att jag inte sett dom på nån affär på länge. Det var det enda jag åt när jag var liten och då låg dom i plåtburk. Sen blev det glasburk, men det är inte samma sak och nu är dom borta eller? C:s lillasyster kommer ihåg att jag alltid åt dom. Jämt! Jag åt dom kalla (direkt ur plåtburken så klart) eller varma och ibland med köttbullar till. Sakna!
Och så gillade jag farmors uppstekta vetemjölsgröt. Sen gillade jag inte så mycket mer. Ja, jag var rätt skum som liten, på många sätt, hm. Jag kan inte komma ihåg att jag åt så ofta tillsammans med resten av familjen, jag åt mest på mitt rum.
Appropå liten, är det normalt att i 12 årsåldern vilja bli karatelärare, obducent eller häxa? Ha ha, Skum, ja något!
Det fanns inte i min värld att gilla pizza och bli hästskötare precis. Mina kompisar gillade New Kids On The Block och jag gillade hårdrock. Äh, jag var nog rätt cool ändå....

Ekologiskt

Idag kom fortsättningen på min försenade 30 årskris. Jag ska börja köpa mer ekologisk mat. Jag fikade hemma hos H och hon bjöd bl.a på eko yoghurt och müsli och berättade lite kort vad det innebär. Jag lever i nuet och bryr mig inte så mycket om miljön. Hatar skog, älskar asfalt! Men mina barn och barnbarn ska ju leva vidare så jag får väl offra mig då. Få se om jag orkar ta reda på mer info om det eller om jag bara ska känna mig duktig ändå.. Jag har så lätt för att inspireras till höger och vänster, känns det bra hoppar jag på. Jag är nyfiken och gillar allt som känns nytt för mig, även om det inte är det.
Har suttit och gjort en lång inköpslista, eko och nyttigt.
Några planer jag har är: Göra eget smör, eget hårdbröd, chips (äter inte chips så ofta, men ändå kul att prova, synda i nåt åt det bättre hållet) och inte använda så mycket halvfabrikat. Jag har redan övergett pulvermos. Jag gillar att veta vad som är i maten. Köttbullar köper jag inte färdiga, dom är urk ändå. Men man ska ha tid också och det har jag nu, så jag får väl köra in nån vana, som duger när jag börjar jobba igen. Och göra storkok och fylla frysen. Mmmm, jag och mat. Det är grejer det...

TV-kväll

På förmiddagen var jag och vägde och mätte J. Hon hade nästan inte vuxit alls. Trist! Men hon är så aktiv, så det kan bli så. Har varit ute och gått i flera omgångar och det blev en extra bara för att W ville följa med M hem efter dagis. Så då fick jag hämta honom senare, extra träning och extra jobbigt med allt slask man ska ta sig igenom med vagnen. Men har man inget annat för sig så, ja tack!
Nu ska jag ägna min tid till lite TV tittning...

Härjedalska ord på D

dârmâ = vid
dihttan = dit
dörme å´ = slumra till
dös = skräp
dö`sû = skräpig
dövle = hemskt, tråkigt

Visst är det underbart. Dövle är ett av mina favoritord. Synd bara att jag inte kan använda det. Har fått alltför många blickar, som att man skulle vara en utomjording, så jag bär bara med dom i hjärtat...

Utbildning

På förmiddagen var jag på utbildning. Den här gången handlade det om självkänsla och självförtroende. En och en halv timme är det varje gång och det känns alldeles för lite, skulle lätt behövas en timme extra. Men har man bebisar med, så måste det nog vara kort och intensivt.
Annars väntar vi bara på lördag då vi ska ha kalas för W. Inbjudningarna är utskickade och jag ska köpa fikabröd och ingredienser till tårta. Det var även det stora samtalsämnet, när vi kom på dagis i morse. Kul!

Helgen

I lördags jobbade jag 6-13 och vad jag vet nu ska jag inte jobba förrän i april. Blev erbjuden påskveckan, men det är så krångligt att fixa barnvakt hela tiden, dessutom är det långa pass. Lättare att sticka iväg när J är hemma.
På kvällen blev det som vanligt godis och Melodifestival. Vi satsade pengar på vilka som skulle gå vidare, men det sprack. Den enda jag ville skulle gå vidare var Ola och det sket sig. Vad ska man säga om Carola? Hon tror tydligen att hennes liv är över nu. Men snälla! Ja vi är trött på henne, men det är väl inget som säger att hon inte kan komma tillbaka om si så där 156 år...
Söndagen tog vi det bara lugnt och W var ute och lekte flera timmar och kom in dyngsur om benen och fötterna. Jag har snart läst ut boken "Den vita massajens dotter". Även om jag sett filmen som baseras på första boken, ska jag nog läsa den också. Jäklar vilket liv hon haft. Imponerande. Jag hade inte överlevt en dag i bushen.

Marknad

Idag åkte jag in på marknaden med W och J. Det går ju inte att missa kolorna som säljs. W följde duktigt med hela tiden, men på slutet blev han lite less, för han fick inte allt godis han ville ha. Vi stannade till i Badhusparken en stund också. Det var riktigt fint väder. Kul när det händer nåt i den här sketna stan.

Gillar att kolla på Vh1, mycket bra musik på den kanalen. Ikväll var det rock och då drog vi på extra och jag, W och lillan sjöng och diggade. Det låter så kul när W försöker sjunga med, men han gör det och jag uppmuntrar honom.

image94

Här har han lagt sig ner och lyssnar på Alice In Chains. Går jag iväg en sväng ropar han hela tiden " Det är hårdrock, mamma!"

Skid Row vs Guns n´Roses





Älskade Guns n´ Roses när jag gick i 6:an. Innan krafset med "Use Your Illusion". Mycket vill ha mer och det märktes, så jag lämnade och gick vidare... Här får dom iallafall min röst, men mycket jämnt är det...

Ingen rubrik

Idag blev det ett besök hos H och hennes lille L. Det var ett tag sedan jag var där. L är nästan en månad äldre än min J. Åh jäklar vad han var söt. Ser ut som ett gulligt troll, långt, mörkt, lockigt hår i massor. Jag ville ta med han hem... Vi drog ut med barnvagnarna och det blåste nästan storm, så det var ju så där. Sen blev det in i värmen med te och smörgåsar. Det kommer iallafall att bli mer promenader tillsammans, vi bor ju så nära och snart är det sommar, som vi båda längtar till...

Jag som inte skulle köpa nåt.

Jo, jag köpte en grej idag... men jag måste köpa till en sak och sen ska jag ta kort och visa...

Kropp & hälsa

Kan tänka mig att de flesta tyckter att Perrelli har blivit alldeles för smal. Man fick en liten oj då känsla när man såg henne i lördags, men jag tycker ändå att hon är fin. Och så tänkte jag, hm två barn = sladdrig mage. Klänning som liknar en korsett = smal. Träna på gym med personlig tränare osv. Vad har hon gjort? Så såg jag att hon skulle vara med i Aftonbladets bilaga Kropp & hälsa. Den köpte jag idag. Inte fan har hon nån sladdrig mage OCH hon tränar hemma, när barnen är på dagis och när dom sover. Inspirerande så det heter duga. Jag gillar gym, men inte avgiften och att det alltid ligger en bra bit hemifrån. Svårt att vara spontan när man har barn och att planera allt är inte heller så kul, så jag tar mig aldrig iväg. Men nu har jag fått tips på fler övningar och bra mat, man ska ju förhoppningsvis leva länge, så då kan det va ganska smart att träna... Har jag hört...

/ Från någon med försenad 30årskris och alltid legat i soffan med en påse chips...

Trött

Trots morgonpromenad känner jag mig trött, men det är kanske för att jag vet att jag ska jobba ikväll. Nu ska jag vila en stund med J och se om det blir bättre..

Jobbbbb

Idag jobbade jag 8-13. Bra tid... Sen har jag mest varit småless. Kan det inte vara maj snart. Eller nu! Skulle inte ha nåt emot att aldrig mer se snö. Blev nästan helt hysteriskt lycklig när jag såg en fläck asfalt, när jag var ute och gick för nån dag sedan. Asfalt is the krej...typ

Charlotte

Japp, då har man hört alla låtar i Melodifestivalen och jag tycker Perrelli ska vinna. Bra röst, bra låt och söt tjej. Skickar vi henne behöver vi inte skämmas, även om hon inte vinner hela rasket.
Eller så skickar vi Björn...


Grattis Linus!

Det gick ju riktigt bra igår. Synd att jag inte kunde komma och heja på...


Just nu!

Nu är det Bolibompa på Tv:n för hela slanten. Lillfjällan ska sova och vi andra väntar på pizza (J:s val) och sallad till mig. Sen Melodifestival och lottorättning. Jag har gjort några egna rader, får se hur det går.... Mmmm låter som en vanlig lördag hos oss.

RSS 2.0