Brytbröd

Här är brödet jag gjorde idag.

Fiberrika brytbröd
Brytbröd - nyttigt bröd med mycket fibrer

Goda och fiberrika brytbröd. Dessa bröd bakas snabbt och rationellt.

Klocka Tid: 2 timmar

Muffins 24 st

Du behöver:

  • 50 g jäst (för söta degar)
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • 2 ½ msk ljus sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl special

Gör så här:

Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.

Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.

Låt jäsa 30 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla

till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.


Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.

Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0