Portugal del 2

Redan första kvällen gick vi ut och kollade vart vi hade hamnat egentligen. Paradiset känns inte tillräckligt om man ska jämföra med nåt. Hotellet låg alldeles utanför gränsen där det var livat och fullt med folk. Perfekt, perfekt.. De små affärerna var uppe till sent och det var barer och restauranger överallt och väldigt nära till en helt fantastisk sandstrand. Det fanns människor som uppträdde på gator och torg. Det var som en cirkus eller ett nöjesfält överallt...


Varje kväll var vi ut och kollade runt och varje gång såg man nåt nytt.


Strandprommenad med snäckplockning. En liten minidröm jag haft... Såg ett par som hade nåt fuffens för sig också, det ingick väl inte direkt i nån dröm jag haft, men kul ändå ;)

Varje morgon åt vi frukost på hotellet, man kunde sitta både inne och ute. Det var mysigt, men det märktes att de inte lägger sån stor vikt på utbudet på frukosten. Portugiser är inga frukostmänniskor.
På dagarna gick vi runt och kollade butikerna, köpte vatten och glass mm på Supermercado, åt lunch och middag på restauranger, låg på stranden under parasoll, J badade och solade. Det var varmt, varmt, varmt. Som tur var fläktade det skönt.


Det var väldigt mycket branta klippor och mycket risk för stenras. Det brydde sig inte alla om utan låg direkt under och bara nån dag efter vi varit där hände det så klart en tragisk olycka en bit därifrån.


Fick en favoritrestaurang nere vid stranden. Trevlig personal och goood mat. Två gånger köpte jag baguette med fyllning som var mums. Jag har försökt göra liknande hemma, men smakar ju så klart bäst där.
Det var kycklingröra, sallad, bacon, ägg, tomat, gurka och majonnäs. Mmmmm..


Ett av torgen i Albufeira. Dom byggde upp nån sorts scen där, men vet inte vad det var till. Antagligen hände det nåt där när vi var på festivalen.

    
Vi bodde i den gamla delen av staden. Så fint. Rulltrappan var ju rätt cool.


Vi hamnade mitt i nån programinspelning. Ingen aning om vad det va, men verkade väldigt populärt.


Skulpturer av sand. Det fanns staket runt omkring, men ändå imponerande att ingen får lust förstöra det på nätterna. Respekt!


Den här mimaren såg man lite överallt på kvällarna. Publiken fick så klart va delaktig. Här spelar han låtsastennis med en liten kille.


Många kostnärer satt och målade porträtt och allt möjligt, men jag fastnade för den här killen. Häftigt och jag var så sugen på att köpa, men nöjde mig med att fota lite istället. Ser ni att det står Naomi?


Den här karln uppträdde nog varje kväll och hade alltid stor publik. Det var nog väldigt roligt för barnen, när de fick uppmärksamhet från dockorna. Den här lillkillen var stencool. Han buggade med dockan och var inte speciellt brydd av att det var en massa folk som såg på.

Man kan ju säga att det var en jäkla blandning av människor. Unga, gamla, barnfamiljer, ja allt. Det spelade ingen roll vilken tid det var på dygnet...

Det kommer mera....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0