Brytbröd
Här är brödet jag gjorde idag.
Brytbröd - nyttigt bröd med mycket fibrer

Brytbröd - nyttigt bröd med mycket fibrer
Goda och fiberrika brytbröd. Dessa bröd bakas snabbt och rationellt.
Tid: 2 timmar
24 st
Du behöver:
- 50 g jäst (för söta degar)
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella
- 2 ½ msk ljus sirap
- 1 ½ tsk salt
- 1 dl vetegroddar
- 2 dl vetekli
- 4 dl grahamsmjöl
- 6 dl vetemjöl special
Gör så här:
Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.
Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla
till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.
Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.
Kommentarer
Trackback